ZUPY:
Możliwość zamówienia dwóch - jednocześnie podawanych - do wyboru:
-zupa francuska rosołowa z pulpecikami z mięsa drobiowego i drobnym makaronem,
-flaki,
-rosół,
-zupa meksykańska,
-zupa królewska z pieczarką piersią drobiową,
-grzybowa z groszkiem ptysiowym,
-forszmak,
-węgierska na wołowinie,
-krem brokułowy z groszkiem ,
-żurek
-barszcz czerwony z pasztecikiem lub z krokietem ,
DRUGIE DANIA:
Dwa do wyboru:
-kotlet schabowy w cieście piwnym ,
-schab pieczony z sosem pieprzowym,
-roladki schabowe z sosem ciemnym,
-medaliony schabowe nadziewane pieczarkami i serem ,
-gniazdko z polędwiczki z sosem z borowików lub kurek ,
-karczek pieczony
-devolay z piersi kurczaka ,
-sznycel drobiowy, pierś z indyka z sosem jasnym ,
-pierś drobiowa z w płatkach migdałowych,
-stek mielony wieprzowo – wołowy z cebulką,
PRZEKĄSKI GORĄCE:
Podawane dwa razy:
-możliwość mix na półmiskach
-szaszłyki drobiowo - warzywne ,
-ryba po grecku,
-ryba po hawajsku ,
-roladki boczkowe faszerowane mięsem o smaku paprykowo - czosnkowym ,
-żeberka wieprzowe,
-udko z kurczaka,
-pierogi z wody lub opiekane,
-kęski drobiowe w pikantnej panierce z dwoma sosami; czosnkowym i majonezowo - ketczup.
PRZEKĄSKI NA ZIMNO:
-półmiski wędlin galantyna z kurczaka pod galaretą
-schab ze śliwką (lub morelą) pod galaretą,
-śledzie po węgiersku lub śledzie w śmietanie lub śledzie po polsku,
( lub mix)
-galaretki drobiowe
-lub galaretki rybne
-lub galareta wieprzowa
-jajka faszerowane
-lub jajka w sosie tatarskim
-lub jajka w majonezie
( lub mix)
-półmiski warzyw marynowanych
-półmisek warzyw świeżych
DANIA DODATKOWE:
Przykładowe:
-rolada szpinakowo – łososiowa,
-ryby faszerowane w galarecie pstrągi,
-karpie,
-pieczony stek z łososia,
-tatar z łososia,
-różyczki z łososia z twarożkiem ,
-tatar wołowy,
DODATKI:
Do wyboru:
-ziemniaki opiekane (lub gotowane),
-kluski śląskie,
-ryż,
-marchewka z groszkiem,
-marchewka surowa z chrzanem,
-bukiet warzyw na parze,
-buraczki zasmażane,
-surówka sezonowa,
-kapusta biała,
-czerwona,
-kapusta kiszona,
-sałata ze śmietaną z innymi sosami,
-sałatka z kiszonych ogórków,
-mizeria z ogórków,
SAŁATKI:
Dwie do wyboru:
-sałatka z kurczakiem i ananasem,
-sałatka warzywna z szynką czerwoną fasolą i czosnkiem,
-sałatka grecka,
-sałatka jarzynowa,
-sałatka selerowa z winogronem w sezonie,
-świeży pomidor z mozzarellą i bazylią,
-jajeczno- pieczarkowa.
-tuńczykowa
DESER:
-lody z sosem owocowym.
-panna cotta z owocowym musem i owocami.
GORĄCE NAPOJE:
-kawa
-herbata
BIGOS:
Do wyboru:
-tradycyjny
-z kapusty kiszonej podany na salaterkach
-w bułeczce płonący
ORION - Restauracja, Hotel, Bar
tel 81 825 71 83
kom. 607 923 707
Zapraszamy!