Polish English French German

ZUPY:

Możliwość zamówienia dwóch - jednocześnie podawanych - do wyboru:

-zupa francuska rosołowa z pulpecikami z mięsa drobiowego i drobnym makaronem,

-flaki,

-rosół,

-zupa meksykańska,

-zupa królewska z pieczarką piersią drobiową,

-grzybowa z groszkiem ptysiowym,

-forszmak,

-węgierska na wołowinie,

-krem brokułowy z groszkiem ,

-żurek

-barszcz  czerwony z pasztecikiem lub z krokietem ,

 

DRUGIE DANIA:

Dwa do wyboru:

-kotlet schabowy w cieście piwnym ,

-schab pieczony z sosem pieprzowym,

-roladki schabowe z sosem ciemnym,

-medaliony schabowe nadziewane pieczarkami i serem ,

-gniazdko z polędwiczki z sosem z borowików lub kurek ,

-karczek pieczony

-devolay z piersi kurczaka ,

-sznycel drobiowy, pierś z indyka z sosem jasnym ,

-pierś drobiowa z w płatkach migdałowych,

-stek mielony wieprzowo – wołowy z cebulką,

 

PRZEKĄSKI GORĄCE:

Podawane dwa razy:

-możliwość mix na półmiskach

-szaszłyki drobiowo - warzywne ,

-ryba po grecku,

-ryba po hawajsku ,

-roladki boczkowe faszerowane mięsem o smaku paprykowo - czosnkowym ,

-żeberka wieprzowe,

-udko z kurczaka,

-pierogi z wody lub opiekane,

-kęski drobiowe w pikantnej panierce z dwoma sosami; czosnkowym i majonezowo - ketczup.

PRZEKĄSKI NA ZIMNO:

-półmiski wędlin galantyna z kurczaka pod galaretą

-schab ze śliwką (lub morelą) pod galaretą,

-śledzie po węgiersku lub śledzie w śmietanie lub śledzie po polsku,

( lub mix)

-galaretki drobiowe

-lub galaretki rybne

-lub galareta wieprzowa

-jajka faszerowane

-lub jajka w sosie tatarskim

-lub jajka w majonezie

( lub mix)

-półmiski warzyw marynowanych

-półmisek warzyw świeżych

DANIA DODATKOWE:

Przykładowe:

-rolada szpinakowo – łososiowa,

-ryby faszerowane w galarecie pstrągi,

-karpie,

-pieczony stek z łososia,

-tatar z łososia,

-różyczki z łososia z twarożkiem ,

-tatar wołowy,

DODATKI:

Do wyboru:

-ziemniaki opiekane (lub gotowane),

-kluski śląskie,

-ryż,

-marchewka z groszkiem,

-marchewka surowa z chrzanem,

-bukiet warzyw na parze,

-buraczki zasmażane,

-surówka sezonowa,

-kapusta biała,

-czerwona,

-kapusta kiszona,

-sałata ze śmietaną z innymi sosami,

-sałatka z kiszonych ogórków,

-mizeria z ogórków,

SAŁATKI:

Dwie do wyboru:

-sałatka z kurczakiem i ananasem,

-sałatka warzywna z szynką czerwoną fasolą i czosnkiem,

-sałatka grecka,

-sałatka jarzynowa,

-sałatka selerowa z winogronem w sezonie,

-świeży pomidor z mozzarellą i bazylią,

-jajeczno- pieczarkowa.

-tuńczykowa

DESER:

-lody z sosem owocowym.

-panna cotta z owocowym musem i owocami.

 

 

 

 

GORĄCE NAPOJE:

-kawa

-herbata

BIGOS:

Do wyboru:
-tradycyjny

-z kapusty kiszonej podany na salaterkach

-w bułeczce płonący


ORION - Restauracja, Hotel, Bar
tel 81 825 71 83
kom. 607 923 707

Zapraszamy!

Polish English French German